استابلایزر سروو موتور چیست؟

استابلایزر سروو موتور نوعی تثبیت‌کننده ولتاژ است که موتور سروو استفاده می‌کند و افزایش و کاهش جریان را با استفاده از مکانیزم Buck\Boost (کاهش-افزایش) انجام می‌دهد. یک موتور سنکرون AC ولتاژ را در جهت عقربه‌های ساعت یا خلاف جهت عقربه‌های ساعت تنظیم می‌کند و ولتاژ خروجی را با قطعاتی مانند کارت کنترل، دیمر، مقایسه‌کننده، ترانزیستورها، moc و غیره مدیریت می‌کند.

برای تصمیم‌گیری آگاهانه در پروسه خرید استابلایزر سروو موتور ، لازم است اجزای مختلف آن را تا حدودی بشناسید.

استابلایزر سروو موتوری از چه اجزایی ساخته شده است؟

این نوع تثبیت‌کننده ولتاژ از هفت قسمت تشکیل شده که در ارتباط با هم کار می‌کنند:

  1. دیمر (ترانسفورماتور متغیر)
  2. برس کربن
  3. سروموتور یا موتورهای همگام
  4. ترانسفورماتور باک بوست (ترانسفورماتور سری)
  5. کنتاکتور یا رله
  6. MCB، MCCB
  7. مدار الکترونیکی

درقسمت زیر بخش‌های مختلف این نوع استابلایزر و کارکرد آنها را بررسی می‌کنیم:

دیمر (ترانسفورماتور متغیر)

معمولاً گرد است. از هسته حلقوی سیلیکونی CRGO برای پایه استفاده می‌شود و سیم مسی با نسبت چرخش مشخص با توجه به ظرفیت استفاده می‌شود. هدف اصلی دیمر، افزایش یا کاهش ولتاژی است که به ترانسفورماتور باک-بوست هدایت می‌شود. ۵۰ درصد ولتاژ خروجی، از طریق دیمر افزایش یا کاهش می‌یابد.

اجازه دهید مثالی بزنیم: اگر ولتاژ ورودی ۱۶۰ ولت باشد و قرار باشد به ۲۲۰ برسد، دیمر آن را به ۱۹۰ ولت افزایش می‌دهد و بقیه ولتاژ ۳۰ ولت توسط ترانسفورماتور Buck Boost افزایش می‌یابد.

برس کربن

براش کربنی یک قطعه متحرک در استابلایزر سروو موتوری است که برای برقراری اتصال با دیمر، در شفت تعبیه شده است. اگر ولتاژ ورودی مکرراً تغییر کند، این برس زود از بین می‌رود و مشتری مجبور است آن را به دفعات تعویض کند. به همین دلیل است که تولیدکنندگان تثبیت‌کننده سروو باید از بهترین کیفیت برس کربن استفاده کنند.

سروموتور (موتورهای همگام)

سروموتور، همان‌طور که از نامش پیداست، بخش اصلی تثبیت‌کننده سروو است. موتور بازوی متصل به دیمر را در جهت عقربه‌های ساعت یا خلاف جهت عقربه‌های ساعت -با توجه به ولتاژ ورودی- می‌چرخاند.

ترانسفورماتور Buck Boost

برخلاف دایمر، این ترانسفورماتور به شکل مستطیل است. Bobbin به هسته EI CRGO مجهز شده است. هنگامی که ترانسفورماتور ساخته می‌شود، برای محافظت بیشتر در مخزن لاک (varnish tank) فرو می‌رود.

این نوع لاک عایق، که لاک ترانسفورماتور نیز نامیده می‌شود، روی تمام سیم‌پیچ‌های مورد استفاده در ترانسفورماتورهای باک-بوست قرار می‌گیرد تا قبل از این‌که تثبیت‌کننده سروو برای تست رگرسیون آماده شود، تمام قطعات را بپوشاند. لاک ترانسفورماتور، عمر سیم‌پیچ را افزایش می‌دهد و از سیم‌پیچ‌های ترانسفورماتور در برابر ارتعاشات محیطی محافظت می‌کند. این لاک می‌تواند به عنوان یک عایق عالی برای هر سیم‌پیچی استفاده شود.

کنتاکتور

عملکرد کنتاکتور این است که خروجی هر سروو تثبیت‌کننده را -در صورت تجاوز از حد تعیین‌شده ولتاژ- قطع کند.

MCB، MCCB

MCB برای روشن و یا خاموش‌کردن استابلایزر سروو موتوری استفاده می‌شود و از اتصال کوتاه جلوگیری می‌کند. در حالی که MCCB معمولاً برای محافظت در برابر اضافه بار است.

مدار الکترونیکی

همان‌طور که از نام آن پیداست، سیگنال را به قسمت‌های مختلف یک استابلایزر سروو موتوری مانند موتور، دیمر و غیره می‌فرستد. بنابراین مطابق با آن سیگنال کار می‌کند و وظیفه خود را برای اصلاح ولتاژ انجام می‌دهد.

این‌ها اجزای اصلی مورد استفاده در ساخت تثبیت‌کننده سروو هستند، اگرچه بسیاری از قطعات دیگر نیز مانند ولت‌متر، آمپرمتر، کانکتورها و غیره وجود دارد.

برتری استابلایزر سروو موتوری نسبت به تثبیت‌کننده‌های سنتی

اساساً دو نوع تثبیت‌کننده وجود دارد، یکی مبتنی بر رله و دیگری مبتنی بر سروو (استابلایزر رله ای و استابلایزر سروو موتوری). در تثبیت‌کننده رله، یک سوئیچ، دقت ولتاژ خروجی را در ۱۰% تصحیح می‌کند. یعنی ولتاژ خروجی، نسبت به آنچه باید باشد، تا ۱۰ درصد خطا دارد. اما در سروو، موتور سروو اولیه با استفاده از عملکرد باک بوست، عرضه را تصحیح می‌کند. این نوع تثبیت‌کننده، برای دقت ولتاژ خروجی بالا مفید است. ولتاژ خروجی ±۱% خطا دارد و ولتاژ ورودی تا ۵۰% تغییر می‌کند. این نوع تا ۵۰۰۰ KVA و بالاتر را پشتیبانی می‌کند بنابراین ظرفیت بار بالاتری دارد.

در نهایت، تفاوت عمده بین این دو در عملکرد است؛ زیرا استابلایزر سروو موتوری، از نظر فنی، یک تصحیح بدون پله را ارئه می‌دهد و خروجی آن کاملاً دقیق است؛ ویژگی که انواع رله‌ای فاقد آن هستند.

استابلایزر سروو جایگزینی عالی برای انواع قدیمی‌تر است که در مکان‌های تجاری و مسکونی، منازل و صنایع مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای محافظت از تجهیزات استابلایزر سروو، منبع ولتاژ بی‌نظیری را فراهم می‌کند. سروو دارای هر دو سیستم تک‌فاز و سه‌فاز است که در واحدهای خنک‌کننده روغن و هوا خنک می‌شوند.

چرا از تثبیت‌کننده سروو استفاده کنم؟

استابلایزر سروو، فقط یک سیستم تثبیت‌کننده ولتاژ نیست، بلکه یک دستگاه انرژی کاملاً قابل اعتماد است که نسبت به تثبیت‌کننده سنتیِ مبتنی بر رله، مزیت دارد. مزایای آن به شرح زیر است:

  1. دقت تصحیح ولتاژ زیاد، با تنها یک درصد خطا
  2. دارای سیستم Switch less برای تنظیم ولتاژِ دارای نوسان، در سطوح دلخواه
  3. ظرفیت بار بالا که تا ۵۰۰۰ KVA یا بالاتر را پشتیبانی می‌کند.
  4. ولتاژ بر اساس تصحیح step less انجام می‌شود.
  5. تثبیت کامل ولتاژ برای بیمارستان‌ها، ماشین‌آلات پیچیده مانند دستگاه‌های اشعه ایکس، اسکن CAT، تشعشع و تجهیزات تشخیصی.
  6. کاربرد عملیاتی گسترده از مدارس، ادارات، خانه‌ها و صنایع.
  7. مجهز به ترانسفورماتورهای که با هوا و روغن خنک می‌شوند، متناسب با بودجه شما.

آیا استابلایزر سروو و تثبیت‌کننده ولتاژ کنترل‌شده سروو یکی هستند؟

بله، هر دو یک چیز هستند، فقط این دستگاه در برخی از نقاط به عنوان استابلایزر سروو معروف است و در برخی نقاط به آن تثبیت‌کننده ولتاژ کنترل‌شده سروو می‌گویند.

سروو یک موتور الکتریکی است که عمدتاً بخشی جدایی‌ناپذیر از استابلایزر سروو موتوری است که ولتاژ خروجی عرضه شده توسط تثبیت کننده ولتاژ را بدون توجه به ولتاژ ورودی به آن کنترل و تثبیت می‌کند.

جمع‌بندی

استابلایزر سروو موتوری نوعی از تثبیت‌کننده ولتاژ است که به طور اتوماتیک عمل کرده و نسبت به انواع رله‌ای مزیت‌های زیادی دارد. از جمله این‌که جریان را با دقت بیشتری تنظیم می‌کند، خطای کمتری دارد و طول عمر آن هم بیشتر است. این نوع استابلایزر، به طور گسترده در حال جایگزینی با انواع قدیمی است. برای استعلام قیمت استابلایزر سروو موتور می توانید با تولید کننده این محصول تی بی ام تماس بگیرید.