یو پی اس چیست؟
قبل از بررسی یو پی اس آنلاین بهتر است نگاهی به خود یو پی اس و انواع آن داشته باشیم.
دستگاه یو پی اس دستگاهی الکترونیکی میباشد که به منظور تأمین دائم انرژی برای دستگاههای مصرفکننده طراحیشده است. دستگاههای مورد نظر به اختلالات موجود در شبکه، قطع و وصل برق و… بسیار حساس هستند. یو پی اس ها را میتوان درمانی برای مشکلات ایجاد شده بر روی شبکه برق شهری همچون؛ افزایش یا کاهش ناگهانی ولتاژ، انواع مختلف اعوجاج لحظهای یا دائم، تغییر فرکانس و… دانست.
UPS ها به دو گروه کلی یو پی اس آنلاین و آفلاین تقسیم بندی می شوند.
یو پی اس آنلاین نیز به دو گروه DOUBLE CONVERSION و DELTA CONVERSION تقسیم بندی می شود.
یو پی اس آنلاین چیست؟
نوعی UPS است که در حالت عادی از طریق ترکیب یکسوساز و اینورتر تغذیه را به بار AC منتقل میکند و از اینورتر برای تغذیهی AC به هنگام قطعی استفاده میکند. بنابراین، تغذیهی خروجی همیشه روشن باقی مانده و نیازی به سوئیچ نیست.
بنابراین، هیچ تأخیر زمانی برای سوئیچ بین منابع وجود ندارد. در قطعی برق هیچ وقفهای وجود ندارد، حتی یک نانوثانیه.
در عملیات عادی، یو پی اس آنلاین از طریق یکسوساز تغذیهی AC را از منبع اصلیِ AC به DC تبدیل میکند و با استفاده از مدار کنترلر شارژ، باتری را شارژ میکند. همزمان، توان DC از باتری شارژ شده با استفاده از اینورتر به AC تبدیل شده و آن را به خروجی بار AC تغذیه میکند.
در صورت وجود خطای تغذیه، UPS دیگر از تغذیهی AC اصلی جریان نمیکشد، و شارژ باتری را متوقف میکند.
دلیل نام گذاری یو پی اس آنلاین
یو پی اس آنلاین به هنگام سوئیچ در منبع تغذیه، تاخیر زمانی صفر دارد. برای همین است که نام آن یو پی اس آنلاین گذاشته شده است، زیرا حتی در عملیات عادی روشن میماند. چون جریان کشیده شده توسط بار AC به صورت پیوسته از کل مدار عبور میکند، دمای سیستم افزایش پیدا میکند.
بنابراین، باید به صورت قیاسی هیت سینکهای بزرگتری به آن وصل شده و قطعات بتوانند دمای بالا را تحمل کند، و بتواند برای مدت زمان بسیار طولانی این عبور جریان را تحمل کند. به همین دلیل ، هزینهی یو پی اس آنلاین به صورت قابل توجهی افزایش پیدا میکند.
یو پی اس آنلاین به صورت پیوسته از باتری جریان میکشد که به سرعت طول عمر باتری را نسبت به UPS آفلاین کاهش میدهد.
از طرف دیگر، خروجی آن کیفیت بالایی دارد، زیرا هیچ شکافی به هنگام سوئیچ منابع تغذیه آن وجود ندارد. این مدار خروجی خود را کاملاً از مدار AC اصلی ایزوله میکند. بنابراین، کمک میکند از اعوجاج یا نوسان در خط AC اصلی جلوگیری شود.
زمانی که باید از یو پی اس آنلاین استفاده کرد
- به هنگام کار با دستگاههای حساس و مهم، و تجهیزات با تغذیهی پیوسته بدون عملیات سوئیچ.
- وقتی که تغذیهی اصلی به صورت مداوم یا در زمانهای مشخصی از روز قطع شده و قطع بار انجام میشود.
- وقتی هیچ نگرانی در مورد هزینهی عملیات، نصب و نگهداری وجود ندارد؛ زیرا سیستم UPS آنلاین نسبت به سیستم UPS آفلاین هزینهبرتر است، که علت آن قطعات بیشتر مورد استفاده برای تغذیهی بدون وقفه است.
- هنگامی که نیازمند عملیات همزمان دستگاههای متصل را برای مدت زمان طولانی میخواهید.
نحوه کار یو پی اس آنلاین
یو پی اس های آنلاین اولین دسته و به نوعی با کیفیت ترین نوع یو پی اس هستند. طراحی این نوع یو پی اس به شکلی است که باتری های آن دائما به اینورتر متصل هستند. حال اتصال دائمی باتری ها به اینورتر چه خاصیتی دارد؟ پاسخ بسیار ساده است. در صورت قطع شدن و یا قطع کردن سوییچ انتقال، یو پی اس روشن خواهد ماند و سیستم ما را روشن نگه می دارد.
حال در نظر بگیرید پس از قطع برق ساختمان مجددا برق بعد از مدتی می آید. حالا دوباره باتری ها به یک سو کننده یا همان اینورتر متصل می شوند و اینورتر با فشار بیشتری باتری را تا زمان کامل شارژ شدن، تغذیه می نماید. همچنین به شکل کاملا خودکار در صورت داغ شدن باتری ها فشار شارژ شدن کاهش پیدا می کند. تا از داغ شدن و آسیب رسیدن به دستگاه جلوگیری شود.
معایب یو پی اس آنلاین چیست؟
قبل از بررسی کاربرد یو پی اس آنلاین باید به یک نکته منفی در ارتباط با این نوع یو پی اس ها اشاره کنیم. علی رغم کیفیت بالای این نوع یو پی اس، صدای کار کرد بالای این دستگاه تا حدودی بالاست و اگر در یک محیط آرام از آن استفاده کنید باعث می شود صدای حاصل از عملکرد یو پی اس شما را آزار دهد. بنابراین معمولا از این نوع یو پی اس در کارخانه ها و یا مراکز بزرگ استفاده می شود.
حجم یو پی اس های آنلاین چقدر است؟
یو پی اس های آنلاین برای استفاده های سبک همچون استفاده به عنوان یو پی اس خانگی، در حجمی حدود ۱۵۰ وات می باشند، در صورتی که یو پی اس های آنلاین صنعتی برای استفاده در کارخانه ها بیش از پانزده کیلو گرم وات می باشند.
یو پی اس آنلاین جایگزین استابلایزر ؟
یکی از کاربرد های یو پی اس های آنلاین تنظیم نوسانات برق در کنار تغذیه سیستم ها می باشد. حال منظور از کنترل نوسانات برق چیست؟ در نظر بگیرید در یک سازمان علاوه بر اینکه ما نیاز داریم تا منبع تغذیه داشته باشیم. نیاز داریم تا همواره ولتاژ ثابتی از برق به دستگاه هایمان برسد. این مشکل در مناطق زیادی وجود دارد که یک باره ولتاژ بیش از بیست یا سی واحد جا به جا می شود. وقتی این نوسانات چند بار تکرار شود قطعا موتور دستگاه شما آسیب می بیند و دیگر آن هزینه بزرگ قابل جبران نیست.
اما این نکته را نیز باید ذکر کرد که وظیفه اصلی یک یو پی اس تغذیه سیستم ها و ایجاد بار می باشد نه کنترل نوسان اما یو پی اس آنلاین تا حدودی این کار را نیز به خوبی انجام می دهد، ولی اگر نوسانات منطقه شما بسیار بالا است در کنار یو پی اس آنلاین می توانید از یک استابلایزر هم استفاده کنید.
یو پی اس آنلاین پرچم دار انواع یو پی اس؟
متوجه شدیم یو پی اس های آنلاین بلافاصله پس از قطع شدن جریان برق، وارد فاز تغذیه شده و این بزرگترین ویژگی آنها است. و توصیه می شود حتما در مواردی که سیستم حساسی دارید از این نوع یو پی اس و یو پی اس ماژولار استفاده کنید. زیرا این ویژگی باعث می شود دستگاه شما هرگز قطع نشود.
دومین ویژگی مثبت یو پی اس آنلاین، قدرت و عمر بالای باتری های آن است. که از دو مدل دیگر یو پی اس به مراتب عمر و عملکرد بهتر و بیشتری دارند.
همچنین سومین نکته نیز قابلیت تنظیم ولتاژ و جلوگیری از نوسانات احتمالی برق توسط یو پی اس های آنلاین بود. برای مطالعه ی راهنمای خرید یو پی اس آنلاین با ما ارتباط برقرار کنید.
قیمت یو پی اس آنلاین چقدر است؟
با توجه به نوسانات قیمت دلار نمی توان قیمت مشخصی را برای این نوع یو پی اس تعیین کرد. اما می توانید در هر زمان که نیاز به قیمت قطعی داشتید با گروه صنعتی TBM تماس بگیرید. و در لحظه قیمت آنلاین را دریافت کنید.
اما در ارتباط با هزینه تهیه یک یو پی اس آنلاین ذکر چند نکته ضروری است.
اولا قیمت یو پی اس آنلاین بالطبع با توجه به عملکرد مناسب تری که نسبت به سایر یو پی اس ها دارند(مثلا یو پی اس سه فاز) بالاتر است. اما این قیمت بالا در دراز مدت با عملکرد خود و مزایایی که بیان شد منطقی و اقتصادی جلوه می کند.
و علت هم مشخص است، اتصال همیشگی سیستم های شما، عمر بیشتر باتری ها و دیر تر هزینه کردن برای خرید باتری و همینطور عدم پرداخت هیچ هزینه ای در راستای خرید یک دستگاه استابلایزر این هزینه را توجیه می کند.